Blog

  Creatina i rendimient esportiu
  Creatina i rendimient esportiu

  La quantitat de creatina al múscul és limitada i és capaç de sostenir tot l’exercici d’esforç màxim de 5 a 10 segons, després dels quals apareix la fatiga. La suplementació amb monohidrat de creatina pot endarrerir la fatiga, augmentar la massa muscular lliure de greix, augmentar la força i la potència.

  Magnesi. Biodisponibilitat i dieta.
  Magnesi. Biodisponibilitat i dieta.

  Ja saps la importància del magnesi per al correcte funcionament del teu cos i per assolir un òptim rendiment esportiu. Però saps si a la teva pauta dietètica hi ha una bona aportació de magnesi? En aquest post t’explicaré quins factors pot modificar la seva biodisponibilitat i quins aliments són una bona font de magnesi.

  Magnesi. Salut i rendiment esportiu
  Magnesi. Salut i rendiment esportiu

  Potser ets de les persones que ja ha sentit a parlar de la importància del magnesi o potser ets de les que ni sabia de la seva existència. Siguis del grup que siguis, t’asseguro que el magnesi és imprescindible per al bon funcionament del teu cos. Si a més, practiques esport d’alta intensitat, segurament seria una gran idea augmentar el consum de magnesi dietètic.

  Remolatxa i rendiment esportiu
  Remolatxa i rendiment esportiu

  La Remolatxa també coneguda com a betarraga (Beta vulgari L.) és un d'aquells aliments que haurien d'estar a la llista...

  La Gallina dels ous d’or
  La Gallina dels ous d’or

  Coneixes la faula escrita per l’antic grec Isop de la Gallina i els ous d’or?
  Deixa’m que te l’expliqui i després si et ve de gust, et convidaré a reflexionar i trobar la relació amb els processo dietètics. Et resultarà interessant.

  Obesitat i resistència a la insulina
  Obesitat i resistència a la insulina

  En els últims anys, cada vegada més, es parla de l’obesitat i el seu paper en la resistència a la insulina. En aquest post, em proposo, explicar-te de la manera més senzilla possible, que s’amaga darrere aquest duo fantàstic que tanta guerra dóna i convidar a reflexionar sobre la importància de mantenir el pes a ratlla.

  L’autofàgia al Dejuni Intermitent
  L’autofàgia al Dejuni Intermitent

  Ja fa un temps que es parla del Dejuni Intermitent i de les seves bondats. Per entendre la base del Dejuni Intermitent cal entendre què és l’autofàgia.
  En la dècada de 1950 el científic belga Christian de Duve, Premi Nobel de Fisiologia o Medicina en 1974, va encunyar la paraula autofàgia que s’origina en les paraules gregues auto-, que significa “jo”, i phagein, que significa “menjar”. Per tant, l’autofàgia denota “menjar-se a si mateix”.

  Contacta